Nieuwsbrief: November 2020

Het is een bijzonder jaar, ook voor CSG Gica en Stichting Vrienden van CSG Gica. Net als heel het land heeft ook de vereniging te maken met de corona-maatregelen, wat een grote invloed heeft op het verenigingsleven, de repetities en de concerten. We praten je dan ook graag even bij over het reilen en zeilen binnen de vereniging en de stichting.

Een koninklijke levensloop

Vlak voor het corona-tijdperk losbarstte gaf CSG Gica haar laatste concerten in februari van dit jaar. Het programma ‘Een koninklijke levensloop’ werd met veel enthousiasme ontvangen in Oosterwolde en Groningen. In het respectievelijk het Anker en de Lutherse kerk werden twee majestueuze  concert gegeven onder leiding van Gica’s vaste dirigent, David van Roijen. Met begeleiding van organist Peter van der Zwaag en cellist Eleanore Tan werden werken van onder andere Händel, Parry en Tavener ten gehore gebracht.

Annelies

Na het daverend succes van een Koninklijke Levensloop werd begonnen aan de repetities van het volgende project: Het oratorium Annelies van James Whitbourn. In het kader van 75 jaar bevrijding zou rondom Dodenherdenking en Bevrijdingsdag een speciale uitvoering worden opgevoerd van deze muziek, die in het teken staan van het leven van Anne Frank.  Helaas zijn ook deze concerten, in verband met de corona-maatregelen niet uitgevoerd. Ook de vervangende concerten in november konden door een tweede corona-golf helaas geen doorgang vinden. De uitvoering van het project Annelies houdt u nog te goed.

Wel werd er, zoals dat gaat in 2020, een online uitvoering gegeven van Annelies. Op 5 mei, Bevrijdingsdag, werden enkele stukken uit het oratorium live uitgevoerd via Youtube. Een unicum voor de vereniging.

Gica en Covid-19

Nadat in het voorjaar de repetities en het verenigingsleven stilvielen kon er in september weer voorzichtig begonnen worden met het volgen van repetities. Op basis van speciale richtlijnen voor koren en zangensembles kon er in de Oosterkerk, op 1,5 meter afstand, weer gerepeteerd worden en konden er ook weer nieuwe leden welkom worden geheten. Ook het verenigingsleven kon, met inachtneming van de maatregelen weer beetje bij beetje zijn doorgang vinden. Zo werd het cycling diner, normaal gesproken bij de leden thuis, voor de gelegenheid een cycling picknick, waarbij op de fiets verschillende picknicklocaties werden bezocht.

Word vriend van Gica!

Stichting Vrienden van Gica is in het leven geroepen voor bijdragen aan een buitenlandse reis, een bijzonder concert of in geval van financieel zware tijden voor de vereniging. CSG Gica is een gezonde vereniging en kan op dit moment het wegvallen van de concertinkomsten opvangen. Voorlopig blijven we ons als stichting dus richten op ondersteuning van bijzondere concerten en reizen.

Voor het ondersteunen van de vereniging is Stichting Vrienden van Gica afhankelijk van haar donateurs. Als vriend van Gica ondersteun je de vereniging met een financiële bijdrage en geniet je van voordelen, zoals korting op concertkaarten of zelf vrijkaarten voor de concerten van CSG Gica.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het reilen en zeilen binnen de vereniging en de stichting? Meld je aan voor de nieuwsbrief.